FANDOM


Een jaar na de oprichting van de VDB Holding tast de economische crisis ook de VDB Holding aan: VDB Transport is zo goed als failliet en wordt opgedoekt. Doordat VDB Technics opgedoekt is, bekijken Peter & Véronique eens grondig de boekhouding. En die ziet er niet al te best uit. Ze laten een audit doen om te bekijken waarop ze kunnen besparen en die wijst uit dat er nóg een tak zal moeten afgestoten worden. En dat zal VDB Technics zijn, want één van hun grootste klanten was net failliet gegaan, en deze hadden nog grote schulden bij VDB Technics. Diezelfde audit wijst uit dat één CEO genoeg is. Véronique ziet het meteen als een persoonlijke strijd als Peter dat uiteindelijk ook vindt. Er wordt een eisenpakket opgesteld voor degene die CEO wordt: Er mogen geen onnodige ontslagen vallen en tegen het einde van 2013 moet de VDB Holding 10% meer winst halen. Peter besluit een stap opzij te zetten en zich te gaan verdiepen in de modewereld, hij wordt vernieuwingsmanager. Hij neemt ontwerper Rudi Verbiest aan en werkt mee aan de nieuwe lentecollectie als produtiemanager. Ondertussen staat Véronique er alleen voor en wil ze absoluut die 10% winst halen. Ze besluit om van de KomEet een bio-sandwichbar te maken. Ze wil Maarten bij dat project betrekken, maar die is woedend en wil helemaal geen bio-sandwichbar, laat staan een job in een bio-sandwichbar. Na veel protest wordt de KomEet uiteindelijk toch gesloten en vertrekken Maarten & Roos op wereldreis. In tussentijd is de lentecollectie van VDB Fashion, CASUAL5, helemaal af en een groot succes. Terwijl ontwerper Rudi al aan de wintercollectie werkt, besluit Peter om zijn job als vernieuwingsmanager wat grondiger te nemen en hij promoveert Evy tot productieassistente. Peter wilt een dure opleiding vernieuwingsmanagement volgen. De Foodbar wordt op 27 mei 2013 feestelijk geopend. Trudy Tack de Rixart de Waremme staat aan het hoofd van de Foodbar.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.